- Akce
- Novinky
- Nejprodávanější
- Vybrali jsme pro vás
- Novinka
Rozvoz objednávek bude opět obnoven od 8.8.2022

Naše kysané zelí a zelná šťáva jsou vyhlášené svými pozitivními účinky na zdraví.
Jako jediné v EU je toto zelí kysané v modřínových kádích, které je činí neopakovatelným a jedinečným originálem!
Zvláště si je oblíbili nemocní s cukrovkou pro schopnost snižovat hladinu cukru v krvi, ale příznivě působí i u dalších nemocí, kde jsou doporučována jako podpůrný prostředek léčby.
Kysané zelí a zelná šťáva neobsahují žádný cukr ani chemické konzervanty.
Zelná šťáva je nepasterizovaná!
V naší nabídce najdete pouze české zelí, pěstované v okolí Křimic!
Zelná šťáva a kysané zelí jsou velmi bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály.
To z nich činí velice zdravé a přitom naše, české, přírodní zdroje těchto zdraví prospěšných látek, které má každý na dosah.
Jak potvrzují naši stálí odběratelé a pravidelní konzumenti:
"Zelná šťáva prokazatelně snižuje hodnoty cukru diabetikům a pravidelné pití zelné šťávy dokáže upravit i různé, zvýšené hodnoty krve (např.cholesterol) do normálu". Mimo jiné je také vyhlášená tím, že má blahodárný vliv na zažívací ústrojí.
Zelná šťáva se stáčí z kysaného zelí jehož je součástí. Jedná se o čistou, přírodní šťávu, která vzniká při kvašení zelí.
Nepasterizováno a bez konzervantů!
Ti kteří si kysané zelí nakládají sami to jistě dobře znají..
Tyto informace jsou pro všechny, kteří nemají možnost si zelí naložit, musejí ho kupovat a setkali se zatím většinou se zelím s řádnou dávkou konzervačních látek.
Kysané zelí bez konzervantů se chová poněkud jinak, nežli klasické kysané zelí s konzervanty a je potřeba věnovat mu příslušnou péči.
Vzhledem k absolutní absenci jakékoli chemie pro prodloužení záruky je třeba počítat s tím, že toto zelí neustále pracuje. Po nějaké době ( cca tří neděl) se na povrchu vytvoří tkzv.poklička, vrstva specifické plísně. Lidé tohoto jevu neznalí se většinou vyděsí a zelí vyhodí, případně ho reklamují jako zkažené. To je ale chyba!
Pod touto pokličkou, kterou naši předci ponechávali v kádích na povrchu zelí celou zimu, je ale zelí nadále ve velmi dobré kvalitě. Stačí tuto vrstvu odhrnout a po odebrání spodního kvalitního zelí ke konzumaci opět pokličku vrátit zpět. Tím se zamezí další tvorbě plísně, která se pod pokličkou již netvoří.
Pokud chcete tvorbu pokličky oddálit, nebo ji nechcete vůbec, stačí zelí přendat z kyblíků do zavařovacích sklenic. Do sklenic je ale potřeba zelí řádně napěchovat a vytlačit z něj všechen vzduch, který se dostal přendaváním mezi vrstvy zelí. Tím, že vytlačíte ze zelí množství vzduchu se jeho trvanlivost také prodlouží. Bez problému pak vydrží v lednici, či chladné místnosti i několik měsíců.
Odměnou za péči, kterou mu věnujete vám potom bude skvělé kysané zelí, zcela přírodní, plné vitamínů, minerálů.
Zelí, jehož konzumace léčí a které prospívá zdraví každého člověka!
Kysané zelí 1kg, 5kg, 10kg - záruka 21 dní
Kysané zelí sáčky 1 měsíc
Zelné saláty 1 měsíc
Zelná šťáva 10 dní