Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 399,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Řemeslné pivo Neratov
  3. Pivo Prorok 11° světlé 1L

Pivo Prorok 11° světlé 1L

Pivovar Neratov

Jedenáctistupňové světlé nefiltrované pivo Prorok je uvařené na poutním místě v Orlických horách v Neratově. Jde o pivo s původní stupňovitostí 11 stu... celý popis
85 Kč
70 Kč
bez DPH
ks
Kompletní specifikace

Jedenáctistupňové světlé nefiltrované pivo Prorok je uvařené na poutním místě v Orlických horách v Neratově. Jde o pivo s původní stupňovitostí 11 stupňů Plato, které je uvařené tradičním způsobem, ze surovin a technologií splňující požadavky na chráněný název “České pivo”. Skladovat v lednici.

 

Chmely: Sládek, Premiant, Žatecký poloraný červeňák
Slady: Plzeňský, Mnichovský, Carapils
Hořkost IBU: 30
Počet rmutů: 1

POUZE PRO OSOBY STARŠÍ 18 LET, PŘI PŘEDÁNÍ MŮŽE BÝT OVĚŘEN VÁS VĚK.

Pivo PROROK uvařené v pivovaru Neratov je pivo nepasterované a nefiltrované. Vyrobené je klasickým dekokčním způsobem z hanáckých vysoce extraktivních sladů, žateckých aromatických chmelů a měkké vody z Orlických hor. Pivo je hluboce prokvašeno kvasinkami spodního kvašení.

S ohledem na skutečnost, že pivo není filtrované, může se vyskytovat slabý opal, způsobený zbytkovými kvasinkami, které jsou však zdrojem bílkovin, vitamínů řady B a enzymů blahodárně působících na trávicí systém.

Protože je pivo živý organismus, je potřeba se také tak k němu chovat. Optimální teplota skladování piva je 5°C – 10°C a nutné chránit je před působením přímého slunečního světla, stejně jako bílého umělého světla (nebezpečí vzniku letinkové příchuti). Pivo má nejraději, když ho skladujete v prostorách, které jsou čisté, bez plísní a jiných kontaminantů. Pozor také na teploty nižší než 2 °C, při kterých se pivo může zakalit chladovým zákalem.

U piva PROROK, které je plzeňského typu (toho se ve světě vyrábí 70 % z celkové produkce a 95 % z české výroby) je samozřejmě přesně dodržován tradiční postup výroby. Ten pomáhá nejen zvyšovat trvanlivost piva, ale přispívá i ke zlepšení jeho chuti. Při konzumaci navíc nezpůsobuje nadýmání.

Pivo by se nemělo čepovat či rozlévat hned po transportu, ale je potřeba počkat několik hodin, ideálně pro čepování ze sudu 1 den, aby chuť nebyla “rozbitá” , ale naopak stabilizovaná. Optimální teplota podávaného piva je 7 stupňů Celsia.

Obsah alkoholu: 4,6%

Složení: Pitná voda, hanácké ječné slady, žatecký chmel, pivovarské kvasnice

Zboží zařazeno v kategoriích
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz