Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 499,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Jak nejlépe uchovat kysané zelí
Jak nejlépe uchovat kysané zelí

Ti kteří si kysané zelí nakládají sami to jistě dobře znají..

Tyto informace jsou pro všechny, kteří nemají možnost si zelí naložit, musejí ho kupovat a setkali se zatím většinou se zelím s řádnou dávkou konzervačních látek.

Kysané zelí bez konzervantů se chová poněkud jinak, nežli klasické kysané zelí s konzervanty a je potřeba věnovat mu příslušnou péči.

Vzhledem k absolutní absenci jakékoli chemie pro prodloužení záruky je třeba počítat s tím, že toto zelí neustále pracuje. Po nějaké době ( cca tří neděl) se na povrchu vytvoří tkzv.poklička, vrstva specifické plísně. Lidé tohoto jevu neznalí se většinou vyděsí a zelí vyhodí, případně ho reklamují jako zkažené. To je ale chyba!

Pod touto pokličkou, kterou naši předci ponechávali v kádích na povrchu zelí celou zimu, je ale zelí nadále ve velmi dobré kvalitě. Stačí tuto vrstvu odhrnout a po odebrání spodního kvalitního zelí ke konzumaci opět pokličku vrátit zpět. Tím se zamezí další tvorbě plísně, která se pod pokličkou již netvoří.

Pokud chcete tvorbu pokličky oddálit, nebo ji nechcete vůbec, stačí zelí přendat z kyblíků do zavařovacích sklenic. Do sklenic je ale potřeba zelí řádně napěchovat a vytlačit z něj všechen vzduch, který se dostal přendaváním mezi vrstvy zelí. Tím, že vytlačíte ze zelí množství vzduchu se jeho trvanlivost také prodlouží. Bez problému pak vydrží v lednici, či chladné místnosti i několik měsíců.

Odměnou za péči, kterou mu věnujete vám potom bude skvělé kysané zelí, zcela přírodní, plné vitamínů, minerálů.

Zelí, jehož konzumace léčí a které prospívá zdraví každého člověka!